banner_54.jpg
Grondmonster

Om een tuin mooi te houden en de beplanting en gazon goed gezond, is goede bemesting van groot belang. Voor een tuin wordt aangelegd is het van belang om te bemesten en als de tuin klaar is zal ook elk jaar weer bemest moeten worden.

Bij de aanleg is het goed om te weten wat de samenstelling van de grond is. Elke grond is anders van samenstelling en dus is het bemestingsgehalte ook in elke grond anders. Dit is sterk afhankelijk van wat er van te voren op de aan te leggen grond heeft gestaan en wanneer er voor het laatst bemest is geworden. Het volstaat dan ook meestal niet om zomaar wat bemesting in de tuin te gooien. Het ene bemestingsgehalte kan te hoog zijn en het andere te laag. Vaak ziet men dat de beplanting of het gazon toch niet goed groeit of niet gezond is, terwijl er wel bemest is geworden.

Ons Hoveniersbedrijf neemt daarom, als bijna enige hovenier uit de regio, indien nodig een grondmonster van de tuin. Bij een grondmonster wordt er op diverse plaatsen in de tuin een beetje zand weggenomen en in een zakje opgestuurd naar een laboratorium in Wageningen. Na ongeveer 2 weken krijgen wij dan een bemestingsrapport van het laboratorium. Hier staat dan niet alleen precies in welke bemesting er bij de aanleg van tuin of gazon gegeven moet worden. Maar ook wat er de komende 4 jaar gegeven moet worden aan bemesting.Zo weet men ook zeker dat de goede bemesting gegeven wordt en gazon en beplanting ook optimaal groeien.
Zodat er ook volop kan worden genoten van een mooie tuin.

De meststoffen:

In ons bedrijf werken wij alleen met hoogwaardige en professionele organische meststoffen. Wij gebruiken de meststoffen om de bodem te verbeteren en groei en bloei van bomen, planten en gras te optimaliseren.
Als organische meststoffen gebruiken wij zoal:
Champignonsmest: Een goede meststof die de bodem verbeterd en goede groei geeft.
- Molmmest: Dit is een gemengde mestsoort bestaande uit champignonsmest, koemest, paardenmest en turf. Het is een zeer goede mestsoort die de bodem uitstekend verbeterd en een zeer goede groei geeft.
- potgrond: Dit geeft een goede structuur aan de grond en is dus ook een goede bodemverbeteraar.
Potgrond houdt ook erg goed het vocht vast.
- turf: Dit gebruiken wij vooral bij planten die van een zure bodem houden. Zoals bijv. Rododendron.

Meststoffen van OSMO: OSMO heeft organische meststoffen die volledig zijn opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen zonder verrijking van chemische grondstoffen.
Organische meststoffen zijn veelzijdig, evenwichtig van samenstelling en hebben een zachte en aanhoudende werking. Ze kunnen geen verbranding veroorzaken, zijn milieuvriendelijk en onderhouden de bodemstructuur en het bodemleven.

Voor meer informatie over de meststoffen die in ons bedrijf gebruikt wordt, kunt u op de bovenstaande foto's klikken.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.